SEMINARIUM 2024:


10.0.0 – Att slutligen hitta hem
Marie Sammeli, Avanna Larsson, Marie-Louise Marc
I feelgood är det vanligt att man söker efter något. Kanske en ny riktning i livet, kanske nya relationer, eller – kanske ett nytt hem? Hemvändare och sökare strålar samman i detta samtal om att slutligen hitta hem.
Moderator: Christoffer Holst

10.30 – Bara få vara sig själv
Siri Gustafsson, Annelie Sylvan, Britta Sjöström
Tänk att få skala av fasaden, släppa alla måsten och bara få blomma ut. Det är hög tid för karaktärer som trotsar normen! Vi möter tre författare som skriver om hjältinnor som vågar.
Moderator: Jennifer Lindström

11.00 – Gemenskap – finns bara i småstan?
Sofia Ymén, Jenny Clevström, Åsa Liabäck
En hjälpsam granne, en äldre kvinna med rättspatos, ett skyddsnät som alltid finns där när man faller. Det är inte ovanliga ingredienser i feelgoodromanernas värld, men finns denna gemenskap endast i det lilla samhället?
Moderator: Anna Levahn

11.30 – En oväntad vänskap
Abrahamson & Jedvik, Barbara Kjellström, Kristin Emilsson
Ibland kan ett gemensamt intresse, eller kanske ett uppdrag, föra högst oväntade människor sammand. Den oväntade vänskapen är en charmig och ständigt aktuell ingrediens i feelgoodvärlden!
Moderator: Johanna Lundin

12.00-13.30 – Lunch

13.30 – Kvinnor med pass
Anna-Lena Brundin & Jan Sigurd, Åsa Hellberg, Christoffer Holst
Det har blivit att poppis att resa igen – ja, åtminstone i böckernas värld! Grekland, Spanien och Frankrike. Dessa författare tar med sina äldre hjältinnor på äventyr söderut.
Moderator: Kerstin Särneö

14.00– Systrar – kollegor och stöttepelare
Jessika & Annika Devert, Sara Molin & Johanna Johansson
Att dela på skrivandet har blivit mer och mer populärt de senaste åren, men hur är det egentligen att skriva med sin syster? Blir det enklare, eller kanske ännu mer komplicerat? Vi frågar två syskonpar som vet!
Moderator: Anna Levahn

14.30 – Älskade Stockholm – då och nu
Ruth Kvarnström-Jones, Jenny Fagerlund, Alexandra Appelqvist
De senaste året har feelgoodromanerna haft fokus på livet på landet, eller kanske i småstan. Men Stockholm har gjort en comeback, både i historiska romaner och nutida!
Moderator: Pekka Heino

15.00 – Fika med Fredrik!
Fredrik Nylén
Fredrik Nylén blev folkkär i tv-programmet Hela Sverige Bakar, och idag lever han i ett hus på landet och försörjer sig på sin bakning. Här delar han med sig av sina bästa recept och bjuder på godsaker!
Moderator: Johanna Lundin

15.30-16.30 – Fika 
 
16.30 – Kärlek – från pirr till svek
Jessica Ericsson & Stefan Holm, Veronica Almer, Camilla Thelander Eng
Det sägs att det är svårt att skriva om kärlek, och ännu svårare att skriva om förälskelse! Men stämmer det? Vi frågar tre författare som vet!
Moderator: Christoffer Holst
 
17.00 – Arv och miljö
Karin Härjegård, Marcus Jarl, Anne-Lie Högberg
Familjerelationerna är knappast enklare än kärleksrelationerna! Och hur gör man för att slå sig fri från tidigare generationers misstag? Här möter vi tre författare som skriver om att förhålla sig till sitt arv. 
Moderator: Anna Hirvi
 
17.30 – Bubbelmingel!