SEMINARIUM 2023:
Presenteras i maj!
SEMINARIUM 2022:


Möte med brittiska feelgood-drottningen Veronica Henry!
Veronica Henry

Träffa Veronica Henry, en av Englands mest älskade feelgoodförfattare. Hon har skrivit över tjugo romaner och bara i Sverige har hennes böcker sålt i närmare 200 000 ex. Vanliga ingredienser i hennes historier är gamla hus, generationer av kvinnor som står starka tillsammans – och så mat, förstås! Men vem är kvinnan bakom böckerna?

En själslig resa
Cassandra Brunstedt, Karin Härjegård

Vi packar våra väskor fullt av emotionellt bagage och ger oss iväg på en själslig resa. För visst kan den viktigaste relationen i en feelgood ibland vara den som huvudpersonen bygger med sig själv?
 
Vad betyder ett hem?
Marcus Jarl, Hanna Blixt, Elisabet Nemert

Betydelsen av ett hem är stor i feelgoodromaner. Men hem kan man hitta på olika sätt, och måste det handla om ett gammalt, vackert hus? Möt tre författare vars karaktärer flyttar in, flyttar ut eller söker nytt.
 
Dramatiska familjehistorier
Ruth Kvarnström-Jones, Katrine Wessel, Åsa Hellberg

Släkten är värst, brukar det heta. Men den kan också vara en stor stöttepelare. Och bära på många spännande hemligheter … Möt tre författare som hanterar släktsagor med säker hand!
 
Vänskap på liv och död
Marie-Louise Marc, Åsa Liabäck, Jessika Devert

Vänskap är en minst lika viktig ingrediens i feelgoodböcker som kärlek, och hos dessa författare blommar vänskapen i både koloniområden och i kuststäder om sommaren. Men den ställs också på sin spets, när en man med onda avsikter kommer in i bilden …
 
I Miss Marples fotspår
Olséni & Hansen, Catharina Ingelman-Sundberg, Katarina Bivald

I mysdeckare är det sällan fokuspå luttrade och hårdnackade kriminalkommisarier, utan oftast lite charmigare detektiver. Och inte heller behöver karaktärerna vara särskiltu unga. Hur mycket spelar arvet från Miss Marple och Poirot in i moderna feelgooddeckare?
 
En roadtrip genom livet
Karin Janson, Anette Haaland, Petra Mede

Vi ger oss ut på äventyr, en roadtrip genom livet! Möt tre författare vars böcker handlar om livsförändringar och starka öden. Vissa helt fiktiva, andra självupplevda!
 
Feelgood i stora tuggor
Christoffer Holst, Kristina Ahlström, Ann-Charlotte Persson

Kulinarisk njutning har en given plats i feelgoodromaner. Möt tre författare som låtit passionen för matlagning och bakning, med dess dofter och smaker, bli en självklar ingrediens i sina berättelser. Dessutom får du författarnas bästa recepttips! 
 
En plats för nya möten
Sofia Ymén, Eli Åhman Owetz, Birgitta Bergin

Här möter vi tre författare som släpper lös sina karaktärer i miljöer där de tvingas möta nya människor. Vad sägs som ett nyöppnat spa, ett ödsligt hotell mitt i det stormiga havsbandet – eller en gård i Roslagen där en katt lockar fram livet ur två ensamma människor?
 
Hur kan generationer mötas i feelgoodromaner?
Caroline Säfstrand, Kristin Emilsson, Anna Lönnqvist

Möten mellan gamla och unga har alltid varit ett härligt inslag i denna genre. Varför passar denna typ av möten just så bra inom feelgood? Handlar det om visdom, oväntad vänskap, eller något helt annat?
 
Kärlek på fullt allvar
Callum Bloodworth, Sarah H Olsson, Maria Parkhede

Spänn fast säkerhetsbältet – nu blir det romantik, men i olika former. En historisk kärlekshistoria, en nutida romantisk komedi och så en romans i strålkastarljuset!
 

SKRIVARSKOLAN:
Skrivarskolan på Feelgoodfestivalen är en unik chans att få de bästa skrivtipsen från dina favoritförfattare! I år är det dessutom Jenny Fagerlund och Caroline Säfstrand, som tillsammans har skrivit boken SKRIV FEELGOOD, som håller hålla i kursen.