ALLA MEDVERKANDE FÖRFATTARE MEDDELAS I MARS 2024!


Medverkande författare 2023:

 

 PRINTZ:
 
Camilla Davidsson
Camilla Davidsson är född och uppvuxen i Småland. Efter många år i Stockholm, följt av Fårö (där hon drev ett bed & breakfast) bor hon nu med sin familj i Åre. Camilla debuterade 2014 med Under Vintergatans alla stjärnor, som blev den första delen i en serie där temat är vandring på pilgrimsleden, Camino de Santiago de Compostela. Serien blev oerhört populär och i höst kommer den femte delen.

Marie-Louise Marc
 Marie-Louise Marc arbetade tidigare som journalist, bl.a. på Amelia och Elle, och under 90-talet som nöjesreporter i Los Angeles. Efter att ha lämnat journalistyrket började hon skriva böcker i 55-årsåldern. Hennes succétrilogi om Betty Svan har följts av en lång rad titlar och sommaren 2023 kommer Två veckor till midsommar, en fristående uppföljaretill populära Juni, juli och halva augusti.
 
Karin Härjegård
 Karin Härjegård är bosatt med sin familj i Duved, Jämtland. Hennes arbetsplats ligger i Åre, där hon arbetar som präst i Svenska Kyrkan. Vid sidan av sitt arbete har hon också skrivit flera historiska romaner och 2022släpptes den prisbelönta Kallbaderskan bland fjällen. Den föjdes, våren 2023,  upp av den fristående Sömmerskan och Friheten.
 
Sofia Ymén
 Sofia Ymén bor på Västkusten med sin familj. I samma del av landet utspelas sig även hennes romanserie med hästtema, Kungsbackakvartetten. Hon driver också Facebook-sidan Feelgoodfredag, ett stort community för feelgoodälskare. Våren 2023 släpptes Storm över Solviken, den första delen i den nya serien Amatördeckarnas Bokcirkel, även den med Västkusten som spelplats.
 
Karin Janson
 Karin Janson är journalist och författare och delar sin tid mellan en lägenhet i Stockholm och familjegården i Dalarna. För Karin ligger landsbygden och dess karaktärer alltid nära hjärtat, och hon skildrar småbygden med lika mycket humor som respekt. 2022 kom "Landsvägarnas drottning", den första delen i serien om Annie som köper en gammal Scaniabuss, ett lager med damunderkläder och ger sig ut på vägarna i Norrland. Våren 2023 rullade BH-bussen söderut, i uppföljaren, Där alla vägar tar slut. 
 
Jessika Devert 
Jessika Devert bor i Göteborg med sin familj. Hon är journalist och har i många frilansat för flertal stora tidningar. Som författare har hon skrivit böcker i många olika genrer; biografier om både kända och okända människo, barnböcker och flera feelgoodböcker, inklusive två om ett katthotell i på Västkusten. En av fyra heter hennes senaste bok, som är en spännande relationsroman om fyra kvinnor.
 
Åsa Liabäck
 Åsa Liabäck är familjeterapeut till yrket och passionerad trädgårdsnörd på fritiden. 2021 släppte hon sin debutroman, "I hjärtat av Ådala", som följer några olika karaktärer som alla äger en kolonilott vid Stångån i Linköping. I augusti 2023 får läsaren återigen får möta debutens populära karaktärer, då den fjärde boken i serien, Som en vid genom Ådala, kommer.
 
Ruth Kvarnström-Jones 
Ruth Kvarnström-Jones är född i Storbritannien och var redan som tonåring mycket intresserad av svensk kultur och historia. På 80-talet flyttade till hon Stockholm och bor med sin familj på Lidingö. Hösten 2020 debuterade hon med "Halleholm - Lovisas val", en släktsaga som fått flera uppföljare. Hösten 2023 kommer är det dags för den första delen i den nya serien Stockholms pärlor, De fenomenala fruntimren på Grand Hotel. Det är en roman med verklighetsbakgrund om Wilhelmina Skogh, affärskvinnan som under flera i början av 1900-talet var VD på Grand Hotel i Stockholm.
 
Eli Åhman Owetz
 Eli Åhman Owetz är författare, journalist och lantbrukardotter. Hon bor med sin man på den gård i Roslagen där hon växte upp. Debutboken, "Anna-Lisas antik" släpptes 2013 och följdes av ett stort antal böcker i den omtyckta serien, Söderbergasviten, som alla utspelar sig i Elis hemtrakter, i Roslagen. I maj 2023 kom den tionde och avslutande boken i serien, Farväl Söderberga
 
Camilla Thelander Eng
 Camilla Thelander Eng är utbildad ekonom och bor i Linköping med sin familj. Hon har dock rötterna i norra Småland och hennes debutroman både skrevs och utspelas i Gränna. Croissanter och kuriosa, som titeln är, släpptes vintern 2023, och är första delen i vad som ska bli en serie vid namn Grännasviten.
 
Siri Gustafsson
Siri Gustafsson är född och uppväxt i Borghamn och Kisa. Idag bor hon med sin familj på en gammal släktgård utanför Vimmerby, där de har hästar och flera andra djur. Hon har släppt sju feelgoodromaner, som alla utspelar sig i Östergötland och Småland. Sommaren 2023 kommer bok nummer åtta, Det fladdrar till i en tyllgardin, som är den första delen i serien Kalla mig Rosemary.
 
Veronica Almer  
Veronica Almer är född och uppvuxen i Kävlinge, i Skåne. Hennes debutroman kom 2018 och hon har sedan 2020 skrivit en historiska långserie för Storytel Original, Loviseholm, som blivit en succé i flera länder. Våren 2023 släpptes den historiska romanen Ön bortom dimman, som är den första delen i en serie som utspelas i Marstrand på 1800-talet.
 
Susanne Axell 
Suzanne Axell är stockholmare i femte generationen. Hon har arbetat som journalist i 42 år och är idag ett välkänt ansikte som medverkat i tidningar, radio och TV. Den TV-produktion hon är mest känd för är Fråga Doktorn, där hon var programledare i 18 år. 2022 kom hon med boken Livet efter 60, där hon intervjuar ett antal kvinnor i mogen ålder om hur man kan kan leva sitt bästa liv när man nått 60 år.
 
NORSTEDTS:
 
Anna Lönnqvist 
Anna Lönnqvist är född i Luleå, där hon också växte upp, men bor sedan många år i Sollentuna med sin man och sina två barn. Hon är en hängiven löpare och älskar baka. Anna har skrivit sju romaner, varav en av dem, Julia och Jack, vann pris för Årets Feelgood 2019. I sommar kommer hennes nya roman, Världen från ovan, en storslagen historia som rör sig från 60-talet till nutid.
 
Jenny Fagerlund 
Jenny Fagerlund har tidigare arbetat som frilansjournalist åt flera olika tidningar och magasin, men skriver nu på heltid samt har inspirationsföreläsningar om skrivande.  Hon debuterade med Drömstigen 2016 och har sedan dess skrivit åtta romaner, varav den senaste, Medan livet pågår, släpptes våren 2023. Förutom dessa har hon även skrivit en bok tillsammans med författarkollegan, Caroline Säfstrand, SKRIV feelgood!
 
Niklas Strömstedt 
Niklas Strömstedt är en man med många strängar på sin lyra. Framgångsrik  popsångare och låtskrivare, men även programledare i TV och författare. Han började sin musikkarriär redan som tonåring då han jobbade som dj på 70-talets hetast nattklubb i Stockholm, Atlantic och debuterade runt samma tid som musiker. Han har spelat med med många kända artister, inte minst, Orup och Anders Glennmark, i bandet GES. I september 2023 släpps hans biografi, Om Niklas Strömstedt, där vi får en inblick i hans liv, från barndomen ända fram till de sista spelningarna med GES.
 
Liz Fenwick 
Liz Fenwick är född i Massachusetts i USA, men efter att ha besök Cornwall, i sydöstra England, 1989 blev hon så förälskad i trakten att hon efter en tid flyttade dit med man och barn. Nu är barnen utflugna men Liz och hennes man bor fortfarande kvar och landskapet har inspirerat henne till hela åtta romaner som alla utspelas där. Hösten 2023 kommer hennes nionde roman, Den hemliga stranden i Cornwall.
                                                                                                                                        
FORUM
 
Caroline Säfstrand
 
Caroline Säfstrand debuterade 2014 och har släppt av åtta romaner hittills, som översatts till flera språk. Våren 2023 kom hennes nionde bok, Låt mig berätta allt, som är första delen i en ny serie, Hemligheternas ö. Förutom romanerna har hon även gett ut boken SKRIV feelgood! tillsammans med författarkollegan Jenny Fagerlund..
 
Amanda Hellberg 
Amanda Hellberg växte upp i västgötska Varnhem men bor sedan länge i Oxford med sin familj. Hon debuterade med skräckromanen Styggelsen, som följts av flera spänningsromaner med övernaturliga inslag. Men hon har även skrivit barn- och ungdomsböcker samt den älskade trilogin - Ulltunasviten. Sommaren 2023 kommer hennes nya roman, Rosengömman, som är första delen i en ny serie, Silverfallen.
 
Christoffer Holst
Christoffer Holst är född 1990 och bor i Stockholm. Förutom författandet är han även förläggare och sommelier - och Feelgoodfestivalens general. Han debuterade 2015 med "Mitt hjärta går på" och har sedan dess skrivit en lång rad romaner, både feelgood och mysdeckare. Sommaren 2023 utkommer han med En dyrbar last, den första delen i den nya mysdeckarserien Morden längs kartan.
 
Carin Hjulström 
Carin Hjulström är förutom författare även journalist, manusförfattare och programledare. Hon bokdebuterade 2009  med Finns inte på kartan. Tolv romaner har därefter avlöst varandra, med teman som sträcker sig från brutala politiska mord till trevande nätdejting och cosy crime. Den senaste, Med döden som gäst, är den femte delen i serien Säbyholms gröna fingrar.
 
Simona Ahrnstedt 
Simona Ahrnstedt är författare, psykolog och kbt-terapeut. Hon har sedan debuten med Överenskommelser 2011 gett ut tolv romaner, både historiska och samtida, och hennes böcker utkommer i tjugotre länder, bl.a USA, Tyskland och hela Norden.. Våren 2023 kom hennes senaste, Ett otänkbart öde, en fristående del i den historiska serien om slottet Wadenstierna. romankom våren 2023. 
 
POLARIS:
 
Cecilia Klang 
Cecilia Klang är uppvuxen i Hofors och idag bosatt i Gävle, där hon arbetar som copywriter och skribent. Hon debuterade 2018 med Gäddsimmerskan, en ljudboksserie som också gavs ut som pocketbok. Våren 2023 utkom hennes senaste roman, I södra Norrland väntas regn, den andra delen i serien om bruksorten Forshammar och en fristående fortsättning på Kan innehålla spår av Tommy Roos.
 
ROMANUS & SELLING
 
Anna-Carin Svanå 
Anna-Carin Svanå bor i Varberg med sina barn. Hon jobbar som lärare, lektör/redaktör och skrivcoach och anordnar även skrivkurser.Tidigare har hon gett ut flera barnböcker och en novellsamling. Våren 2023 utkom hon med sin debutroman  Det blå palatset, en historia om livslögner, sorg och försoning.
 
LIND & CO
 
Maria Fallström 
Maria Fallström är uppväxt i Ösmo, söder om Stockholm och bor fortfarande kvar inte långt därifrån. Hon jobbar på ett tidningsförlag men har sedan tonåren drömt om att få ge ut en bok. 2019 blev drömmen verklighet och den första delen i serien om polisinspektören Torbjörn Frisk släpptes. Nummer fem i serien, Lundamannen, släpptes i januari 2023 och senare i år kommer hon även med första delen i en ny serie, Grevgatan.
 
HISTORISKA MEDIA
 
Anna Alemo 
Anna Alemo är född i Lund, där hon fortfarande bor. Hon debuterade 2019 och har nu släppt en lång rad feelgoodromaner, några noveller och en barnbok. Hon blandar gärna romantik med humor, värme och allvar. Hennes senaste roman, När kaoset flyttar in, släpptes 2023 och är den avslutande delen i trilogin om Frida och Mårten.
 
PIRATFÖRLAGET:
 
Birgitta Bergin 
Birgitta Bergin är född i Kungälv, där hon bor än idag (med en 13-årig mellanlandning i Bryssel). Hon delar dock boendet på västkusten med Marbella i södra Spanien. Birgitta debuterade 2013 och har gett ut 15 romaner. Hon leder också skrivarkurser i Spanien, Hennes  senaste roman, Smultronhyllan, utkom våren 2023. Den utspelas till stor del på ett äldreboende och Birgitta tillägnar den till Sveriges äldre med hopp om ett bra och innehållsrikt liv.
 
Kristina Appelqvist 
Kristina Appelqvist jobbar, förutom som författare, som kommunikationskonsult, har rötterna på Västgötaslätten och har, efter mellanlandningar världen över, återvänt till sina hemtrakter i Skara. Med sina deckare har hon vunnit många trogna läsare och beskrivits som en samtida Maria Lang och en svensk Agatha Christie. Elva romaner har hon utkommit med, varav den senaste, Lögnaren i skafferiet, släpptes våren 2023.
 
Emma Hamberg
Emma Hamberg är uppvuxen i Västergötland och boende i Stockholm. Hon bokdebuterade 1996 med serieboken, Singel i stan, som även gått som tecknad serie i Vecko Revyn. Den har följts av en lång rad titlar, barnböcker, kokböcker och ett flertal romaner. Hennes senaste, Au revoir Agneta, är uppföljaren till prisbelönta romanen 
Je m´appelle Agneta, och släpptes våren 2023.

BOKFABRIKEN:
 
Frida Gråsjö 
Frida Gråsjö är jurist och bosatt i Karlstad. Hon har släppt åtta feelgoodromaner, bland annat den populära Rosnässerien, och även medverkat i novellsambligar. Våren 2023 utkom hennes första spänningsroman, Vatten över huvudet, som är den första delen i mysdeckarserien, Morden vid 17:e slussen. 
 
LB FÖRLAG:
 
Sharon Gosling 
Sharon Gosling arbetar som journalist och författare. Hon skriver om filmer och tv-serier i sci-fi-och fantasygenren och har skrivit flera ungdomsböcker. 2021 romandebuterade hon med feelgoodboken Huset nedanför klipporna och vintern 2023 kom Bokhandeln i fyrtornet, nominerad till Årets bok 2023. Sharon Gosling bor med sin man i en by nordvästra England.
 
Karolina Schützer
Karolina Schützer är journalist och författare och bor i Uppsala med sin familj. Hon arbetade under lång tid som reporter, redaktör och programledare på Sveriges Television och har även studerat och arbetat i Frankrike. Kärleken till Frankrike finns fortfarande kvar, vilket inspirerade till debutromanen Under stjärnorna i Paris. Vintern 2023 kom uppföljaren, Snöfall över Paris.
 
BAZAR:
 
Anna Larsson
Anna Larsson bor med sin familj i Sollentuna. Hon civilekonom och arbetar som konsult i eget företag. Hon debuterade 2021 med Medan världen ser på, en romantiskt kärlekshistoria.. Våren 2023 kom uppföljaren, Genom ljus och mörker, även den en kärlekshistoria som tar läsaren från Stockholm till en ö utanför Skottlands kust.