Medverkande författare 2024

 PRINTZ PUBLISHING:
 

Marie-Louise Marc
Marie-Louise Marc är född 1958 och bor i Stockholm. Hon har tidigare arbetat som journalist på olika magasin och även som nöjesreporter i Los Angeles. Efter att ha lämnat journalistyrket började hon skriva böcker i 55-årsåldern. Hennes succétrilogi om Betty Svan har följts av en lång rad titlar och sommaren 2023 kom Två veckor till midsommar, en fristående uppföljare till populära Juni, juli och halva augusti.
 
Karin Härjegård
Karin Härjegård är född 1972 och är bosatt med sin familj i Duved, Jämtland. Vid sidan av sitt arbete som fjällpräst har hon också skrivit flera historiska romaner och 2022 släpptes den första delen i hennes serie om ett våffelbruk i Härjedalen,  Kallbaderskan bland fjällen. Våren 2024 kom den tredje titeln i serien, den fristående Pianisten vid fjällsjön.
 
Sofia Ymén
 Sofia Ymén är född 1981 och bor på Västkusten med sin familj. I samma del av landet utspelas sig även hennes romanserie med hästtema, Kungsbackakvartetten. Hon driver också Facebook-sidan Feelgoodfredag, ett stort community för feelgoodälskare. Våren 2024 släpptes Skärvor i skymningen, den andra delen i hennes mysdeckar-serie som utspelas på Västkusten, Amatördeckarnas Bokcirkel.
 
Jessika Devert & Annika Devert
Annika Devert är född 1964 och Jessika Devert 1969. De är systrar och bor bägge två i Göteborg. Jessika är journalist och Annika arbetar inom HR, men de har också givit ut en en lång rad böcker i olika genrer, både var för sig och tillsammans med andra. Deras senast släppta bok är Hur blir det med julen, och kom hösten 2023.
 
Åsa Liabäck
 Åsa Liabäck är familjeterapeut till yrket och passionerad trädgårdsnörd på fritiden. 2021 släppte hon sin debutroman, "I hjärtat av Ådala", som följer några olika karaktärer som alla äger en kolonilott vid Stångån i Linköping. I augusti 2023 släpptes den fjärde boken i serien, Som en vid genom Ådala.
 
Ruth Kvarnström-Jones 
Ruth Kvarnström-Jones är född 1962 i Storbritannien och var redan som tonåring mycket intresserad av svensk kultur och historia. På 80-talet flyttade till hon Stockholm och bor med sin familj på Lidingö. Hösten 2020 debuterade hon med Halleholm - Lovisas val, en släktsaga som fått flera uppföljare. Hösten 2023 kom den första delen i serien Stockholms pärlor, De fenomenala fruntimren på Grand Hotel. Den kommer att följas upp med ytterligare en titel med verklighetsbakgrund under hösten 2024.
 
Camilla Thelander Eng
 Camilla Thelander Eng är utbildad ekonom och bor i Linköping med sin familj. Hon har dock rötterna i norra Småland och hennes debutroman både skrevs och utspelar sig i Gränna. Croissanter och kuriosa släpptes våren 2023, och den andra delen i Grännasviten, Franska frestelser, kom hösten 2023. 
 
Siri Gustafsson
Siri Gustafsson är född 1979 och uppväxt i Borghamn och Kisa. Idag bor hon med sin familj på en gammal släktgård utanför Vimmerby, där de har hästar och flera andra djur. Hon har släppt sju feelgoodromaner, som alla utspelar sig i Östergötland och Småland. Hösten 2023 kom bok nummer nio, Stjärnorna faller i natten, som är den andra delen i serien Kalla mig Rosemary.
 
Veronica Almer  
Veronica Almer är född 1986 och uppvuxen i Kävlinge, Skåne. Hennes debutroman kom 2018 och hon har sedan 2020 skrivit en historiska långserie för Storytel Original, Loviseholm. Våren 2024 släpptes Ön under månskenet, den andra delen i hennes historiska serie Kurorten Marstrand.
 
Kristin Emilsson
Kristin Emilsson debuterade 2014 med Äta kakan och ha den kvar och har hittills givit ut åtta romaner. Den senaste, Tondövas riksförbund presenterar, släpps sommaren 2024 och handlar om Magda, som väcker liv i sin ungdomsdröm – att sätta upp en musikalföreställning.

Anne-Lie Högberg
Anne-Lie Högberg är född 1962 och bor i Bålsta med sin familj. 2020 köpte hon och hennes man ett hus på den Bohuslänska ön Åstol, som inspirerade henne till att påbörja en bok som utspelas på samma ö. Våren 2024 släpptes romanen Vågor av längtan, första delen i vad som ska bli en familjekrönika som utspelas både i då- och nutid på Åstol.

 
NORSTEDTS:
 
Anna-Lena Brundin och Jan Sigurd
Anna-Lena Brundin är född 1959 och Jan Sigurd 1955. Båda kommer från Lund men bor nu tillsammans i Malmö. På 70-talet hade de en romans, som varade i 7 veckor. 33 år senare möttes de igen och blev ett par på nytt. De är båda mångsysslare inom kultur och nu skriver de även böcker ihop. I den nya feelgoodromanen, Anki åker till Paris, får vi följa två väninnor från Hallsberg på en äventyrlig resa.
 
Marcus Jarl
Marcus Jarl är född 1986 och uppvuxen i Vadstena. Han är är bosatt i Stockholm och arbetar som specialistsjuksköterska på neonatalavdelningen på Södersjukhuset. 2018 kom debutromanen, som följts av tre relationsromaner.  I augusti släpps hans nya, Trädgårdsmästarens dotter, en relationsroman som ställer frågor om arv och miljö.
 
Annelie Sylvan
Annelie Sylvan, född 1963, är journalist med ett förflutet inom dagspress, bland annat Tranås Tidning. Sedan 25 år arbetar hon som frilans med uppdrag för företag och organisationer runtom i Östergötland. Våren 2024 kom hennes debutroman, Tid för Lisbeth, om en sextiotreårig kvinnas möjligheter att få existera precis som hon är.

                                                                                                                                        
BOKFÖRLAGET FORUM:

Åsa Hellberg
Åsa Hellberg är född 1962 i Fjällbacka och nu boende i Stockholm. Hon debuterade 2009 med den självupplevda romanen Casanovas Kvinna. Den har sedan följts av ett flertal romaner, bl.a serien om Sonja som översatts till flera språk. Hennes senaste roman, España Por Favor, kom i januari 2024 och handlar om tre väninnor som flyttar från Norrland till södra Spanien.
 
Christoffer Holst
Christoffer Holst är född 1990 och bor i Stockholm. Förutom författandet är han även förläggare och sommelier – och Feelgoodfestivalens general. Han debuterade 2015 och har sedan dess skrivit en lång rad romaner, både feelgood och mysdeckare. 2023 utkom han med två delar i mysdeckarserien Morden längs kartan och våren 2024 kommer Himlen är en plats på jorden, en fristående roman om två vänninor som reser till Grekland ihop.

 
 
LIND & CO:
  
Barbara Kjellström

Barbara Kjellström är född 1965 och uppvuxen i Stockholm, men har lämnat storstaden för lilla Stallarholmen i Sörmland. Hon har sedan debuten 2013 gett ut drygt 20 titlar i olika genrer och driver även tillsammans med sin make ett produktionsbolag. Karaktären Charlotta i hennes feelgoodserie har även hon påbörjat ett nytt liv i Stallarholmen. Våren 2024 kommer den fjärde delen i serien, Inte vilken resa som helst.
 
Britta Sjöström
Britta Sjöström är journalist, författare och föreläsare och har de senaste åren hållit workshops, kurser och retreats med fokus på personlig utvecklig. Hon har flera utgivna böcker bakom sig, och samtliga handlar på olika sätt om att se möjligheter även när det är som mörkast. Hennes senaste bok har titeln Den jävla yoga-retreaten och kom 2023.

 
 
LB FÖRLAG:
 
Alexandra Appelqvist 
Alexandra Appelqvist är född 1978 och bor i Stockholm. Hon debuterade 2017 med feelgoodromanen Handboken för singlar på gränsen till nervsammanbrott, men har även skrivit en spänningsroman. Våren 2024 släpps romanen Med hjärtat i Röda Bergen, andra delen i feelgoodserien Röda Bergen. Förutom det egna skrivandet driver Alexandra även en talaragentur som representerar aktuella författare.
 
Sara Molin och Johanna Johansson
Sara Molin har sedan 2020 gett ut flera feelgoodromaner. Hösten 2023 släpptes En snöängel till jul, som Sara skrev med systern Johanna Johansson, samt deras mamma Birgitta Gunnarsson. Sommaren 2024 släpps Sensommarvals, systrarnas första del i en serie om skärgårdsidyllen Kalvinge.


BOOKMARK:
 
Jenny Fagerlund
Jenny Fagerlund är född 1979 och bor i Stockholm med sin familj. Hon har tidigare arbetat som frilansjournalist, men skriver nu på heltid samt har inspirationsföreläsningar om skrivande.  Hon debuterade 2016 och har sedan dess skrivit åtta romaner. Våren 2024 kommer den första delen i en ny serie, Gärdetböckerna, med titeln En hemlighet för mycket


ALBERT BONNIERS FÖRLAG:
 
Hannah Jedvik och Emmy Abrahamsson
Emmy Abrahamson, född 1976, och Hanna Jedvik, född 1975, har båda skrivit flera böcker för barn och ungdomar. De började samarbeta 2020 och tillsammans har de kommit med två böcker i en mysdeckarserie om radiojournalisterna Ann och Esti. Serien Radiohjältarna inleddes med Den store konstnären 2023 och 2024 släpps Glädjens brunn.

 
BONNIER FAKTA:
 
Fredrik Nylén
Fredrik Nylén är föd 1978 och bor i Falköping med sin sambo och deras hund. Han är utbildad kock och driver en av Sveries största receptbloggar, Fredriks fika. 2013 fick han sitt stora genombrott när han knep andra platsen i TV-serien Hela Sverige Bakar. Våren 2023 kom hans åttonde bakbok, Sommarfika med Fredrik.


HARPER COLLINS NORDIC:
 
Jenny Clevström
Jenny Clevström är född 1974 och bosatt i Stockholm. Hon är utbildad journalist och har studerat och arbetat i London, New York, Paris och Moskva, på några av världens största tidningar. Tidigare har Jenny gett ut en framgångsrik feelgoodserie som inleddes med Kirskålsgrannar. I januari 2024 släpptes romanen Till hamnen, den första delen i en serie som utspelas i en liten by på Öland.
 
Marie Sammeli
Marie Sammeli är född 1971 och 2012 flyttade hon från Stockholm till Kapstaden med sin man och deras fyra barn. Hon har tidigare släppt fyra feelgoodromaner som utspelar sig i Sydafrika, men handlingen i hennes kommande bok äger rum i en fiktiv svensk småstad, Ljungstenar. Släppa taget utkommer våren 2024.
 
Jessica Eriksson och Stefan Holm
Paret Jessica Eriksson och Stefan Holm är bosatta i varsitt hus i Karlstad. Jessica arbetar på universitetet och har en doktorsexamen i nordiska språk och Stefan är en uppskattad föreläsare, som även är känd för att ha vunnit OS-guld i höjdhopp. Våren 2024 släpptes deras debutroman Chateau vid vägens slut.


WORD AUDIO PUBLISHING:
 
Avanna Larsson
Avanna Larsson är författarnamnet på Anna Larsson, född och boende i Tidaholm. Avanna var även namnet på det klädmärke Anna som designat. 2022 inleddes hennes författarkarriär och hon har redan gett ut en lång rad titlar. Hennes senaste alster är Juljitter på Fjöllebo Camping, som släpptes som en ljudbokskalender under december 2023.