INFO OM MEDVERKANDE FÖRFATTARE 2023 kommer att släppas i februari 2023!
MEDVERKANDE FÖRFATTARE 2022:

Veronica henry (UK)

Veronica Henrys far var militär och hennes uppväxt i 60- och 70-talets Storbritannien präglades av ständiga flyttar och skolbyten. Efter att ha studerat på Bristols Universitet fick hon jobb som manusförfattare till en radiosåpa, något som sedan följdes av manusförfattande till flera stora TV-serier. Hennes särdeles framgångsrika författarkarriär startade år 2000 när hon fick sitt första bokkontrakt. Hon har hittills skrivit 23 romaner, varav så gott som alla skildrar klassiskt brittiska miljöer, som charmiga små kustsamhällen med minimala strandhus, mysiga byar med grönskande trädgårdar och traditionella marknader med försäljning av hemgjord marmelad.

Caroline Säfstrand

Caroline Säfstrand debuterade 2014 och har släppt sju romaner hittills. Under sommaren kommer hennes åttonde bok, "Sanningen om ostrondykerskan", om mötet mellan två kvinnor ur olika generationer, den äldre författaren Inez och städerskan Meja och hur det leder till oanade konsekvenser, Förutom skrivandet har gör hon även en podd med författarkollegan Jenny Fagerlund, "Feelgood med Jenny & Caroline". Och i mars 2022 släppte de boken "SKRIV feelgood!"som de skrivit tillsammans.

Olséni & hansen

Olséni & Hansen är en författarduo bestånde av Christina Olséni och Micke Hansen, båda bosatta på Falsterbonäset. Duon debuterade 2015 med "Badhytten", den första delen i den humoristiska deckarserien "Mord i Falsterbo". De har även skrivit fyra böcker i serien om Ester Karlsson med K, varav den senaste, "Herre på Täppan" kom sommaren 2021 samt en deckarserie för barn, Skolvaktmästare Tores detektivbyrå. I juni 2021 kommer den åttonde fristående delen i Falsterboserien, "Sommarfesten".

MARIE-LOUISE MARC


Marie-Louise Marc är född 1958 och bor i Stockholm. Hon arbetade tidigare som journalist, bl.a. på Amelia och Elle, och under 90-talet som nöjesreporter i Los Angeles. Efter att ha lämnat journalistyrket började hon skriva böcker i 55-årsåldern. Hennes trilogi om Betty Svan blev en stor favorit bland läsare och kritiker. Sommaren 2021 släppte hon den kritikerrosade romanen "En enkel till Amerika" och i augusti 2022 är hon aktuell med "Tjejmiddagen".

Catharina Ingelman-sundberg

Catharina Ingelman-Sundberg är, förutom författare, även journalist - och marinarkeolog. Förutom sina anställningar på bl.a. Sjöhistoriska museet i Stockholm har hon även gjort bärgningar och utgrävningar av flera skepp som legat i hundratals år utanför Australiens kust. Hon har skrivit ett stort antal historiska böcker och fick sitt skönlitterära genombrott 2012 med "Kaffe med rån", en humoristisk historia om en grupp pensionärer som ger sig in på brottets bana. Boken blev en stor internationell succé och har följts upp av ytterligare tre om pensionärsligan, varav den senaste, "Goda rån är dyra" kom hösten 2020.

Annette haaland

Annette Haaland är född i Hestra, Småland, men sedan länge bosatt i Stockholm. Hon är lärare på Bromma folkhögskola i ämnena religion, filosofi och svenska. Hon har också varit pastor i Equmeniakyrkan. Hon debuterade 2016 med "Pastor Viveka och tanterna" och har därefter släppt fyra böcker i samma serie. I maj får läsarna stifta bekantskap med en ny karaktär i hennes nya roman, "Konrad Visslers förunderliga resa till Ångermanland".

Hanna blixt

Hanna Blixt är född i Leksand. Hon har en fil.kand. i Medie- och kommunikationsvetenskap och arbetar numera heltid som författare. Hon har tidigare skrivit ett stort antal barn- och ungdomsböcker, bland annat den storsäljande serien "Äventyren i Sagofallen". 2020 debuterade hon som vuxenförfattare med "Glasveranda med sjöutsikt", den första delen i serien "Leksandssviten". I maj 2022 kommer del tre, "Balkong med havsutsikt.

Jessika Devert

Jessika Devert är född och bor i Göteborg med sin familj. Hon är journalist och har i många frilansat för flertal stora tidningar. Hon har även skrivit flera biografier om både kända och okända människor samt barnböcker och ljudböcker tillsammans med sin syster. Hennes första feelgoodroman för vuxna,"Dagboken jag aldrig skrev" kom i januari 2021 och har redan fått en uppföljare om samma karaktär. Hon har även släppt romanen, "Katthotellet vid kusten", som även den får en uppföljare i år: "Andra sommaren på katthotellet".

Ruth Kvarnström-jönes

Ruth Kvarnström-Jones är född i Storbritannien och var redan som tonåring fascinerad av allt svenskt. På 80-talet flyttade till Stockholm och har sedan dess arbetat som copywriter här. Hösten 2020 debuterade hon med "Halleholm - Lovisas val", en släktsaga som utspelar sig i ett fiktiv svensk kustby. Hösten 2021 kom uppföljaren, "Julstök i Halleholm", och i maj 2022 släpps "Nya drömmar i Halleholm".

callum bloodworth

Callum Bloodworth är född 1990 i närheten av Manchester i England, men flyttade som 12-åring till Småland med sin familj. Nu bor tillsammans med fästmö och barn på Ekerö och arbetar som journalist. Hösten 2021 släpptes hans debutroman, "36 frågor om kärlek", där läsaren får följa 29-årige Dylan som slutit en pakt att hitta kärleken innan sin 30-årsdag. I år släpper han även en ungdomsroman.

Petra mede

Petra Mede är född och uppvuxen i Göteborg. Hon startade sin karriär som stå-uppkomiker och har därefter medverkat i ett stort antal TV-program, biovisade filmer samt på teaterscenen. Hon har lett flera stora direktsända galor, som Guldbaggen och, inte minst, Eurovision Song Contest, inklusive dess 60-årsjubileumsgala i London. Petra romandebuterade 2020 med "Skam och högmod i Sävedalen", vilken hon våren 2022 följer upp med sin uppväxtskildring "Svindlande stunder i Blackeberg".

Birgitta Bergin

Birgitta Bergin är född i Kungälv, där hon bor än idag (med en 13-årig mellanlandning i Bryssel). Hon delar dock boendet på västkusten med Marbella i södra Spanien. Birgitta debuterade 2013 och har gett ut 13 romaner, varav den senaste, "Det enda jag vill är att leva" släpptes i augusti 2021. I romanen skildras en oväntad vänskap mellan två kvinnor ur olika generationer, i skuggan av coronapandemin.

Eli Åhman Owetz

Eli Åhman Owetz är författare, journalist och lantbrukardotter. Hon bor med sin man på den gård i Roslagen där hon växte upp. Debutboken, "Anna-Lisas antik" släpptes 2013 och följdes av ett stort antal böcker i romanbygget "Söderbergasviten", som alla utspelar sig i Elis hemtrakter, i Roslagen. I maj 2022 kommer hennes nionde bok i serien, "Sommaren då katten flyttade", som är en uppföljare till "Brevvännerna". 

KARIN JANSON

Karin Janson är journalist och författare och delar sin tid mellan en lägenhet i Stockholm och familjegården i Dalarna. För Karin ligger landsbygden och dess karaktärer alltid nära hjärtat, och hon skildrar småbygden med lika mycket humor som respekt. 2020 släppte hon romanen "Sweet Home Dalarna" och i februari 2022, "Landsvägarnas drottning", den första delen i serien om BH-bussen. Boken tar med läsarna på en tur med en gammal Scaniabuss genom delar av Dalarna, Hälsingland och Häredalen.

Katarina Bivald

Katarina Bilvald är född 1983 och bor i södra Stockholm. Under större delen av sin uppväxt jobbade hon extra på en bokhandel och hennes debut från 2013 handlade även om en sådan. Titeln var "Läsarna i Broken Wheel rekommenderar", den såldes till 29 länder och blev en internationell succé. Hennes fjärde roman, "Morden i Great Diddling" kommer våren 2022. Den är första delen i en serie om den svenska författaren Berit Gardner som flyttar till en stuga i Engelska Cornwall för att bota sin skrivkramp.

Sara H OLsson

Sara H Olsson bor i Tångaberg utanför Varberg i Halland med sin familj. Hon har en bakgrund som bokförläggare och redaktör men arbetar nu heltid som författare. Hon debuterade 2017, med feelgoodromanen "Du glädjerika sköna", och hennes romaner har nominerats till Storytel Awards tre gånger. I augusti 2022 kommer hennes trettonde bok, "Tornsvalan", den andra delen i den historiska romansviten "Ellingeserien".

jenny fagerlund

Jenny Fagerlund debuterade 2016 och hösten 2022 släpps hennes sjunde bok. Jennys romaner har sålts till flera länder och filmrättigheterna till hennes storsäljande titel 24 goda gärningar har sålts till Nordisk Film. Förutom att skriva böcker håller Jenny populära skrivkurser samt inspirationsföreläsningar på temat feelgood. Tillsammans med författarkollegan Caroline Säfstrand driver hon podden ”Feelgood med Jenny & Caroline”. De har även skrivit boken ”Skriv feelgood” tillsammans. Förutom handfasta råd och tips innehåller boken personliga berättelser samt intervjuer med andra författare och branschfolk som delar med sig av sina guldkorn om man vill förverkliga sin författardröm.

Karin härjegård

Karin Härjegård är född 1972 och är bosatt med sin familj i Duved, Jämtland. Inte långt därifrån, i Åre, har hon sin arbetsplats, Svenska Kyrkan, där hon är präst. Karin har skrivit flera historiska romaner tidigare och våren 2022 kom "Kallbaderskan bland fjällen", en feelgoodroman som utspelar sig i, för henne, hemtama miljöer.

Cassandra brunstedt

Cassandra Brunstedt har arbetat som redaktör, redaktionschef och VD på magasin som ELLE Decoration, ELLE mat och vin och Metro Mode. Idag är hon chef för innehåll och PR på klädkedjan Indiska. Under en längre vistelse i Indien utbildade hon sig till yogalärare och har även vidareutbildat sig till holistisk coach. I maj 2022 kommer hennes debutroman, "En enkel till Indien", om en utmattad modejournalist som köper en enkel biljett till Indien och checkar in på ett ashram.

sofia Ymén

Sofia Ymén är född 1981 och bor på Västkusten med sin familj. I samma del av landet utspelas sig även hennes romanserie med hästtema, Kungsbackakvartetten. Tidigare har hon gett ut tre romaner på svenska Harlequin och hon driver också Facebook-sidan Feelgoodfredag, ett stort community för feelgoodälskare. Hösten 2021 släpptes tredje delen i Kungsbackakvartetten, "En sagolik jul". Den sista delen, "Ett nyväckt hopp" släpps i juli 2022.

Åsa Hellberg

Åsa Hellberg är född i Fjällbacka och bor nu i Stockholm. Hon debuterade 2009 med den självupplevda romanen, "Casanovas kvinna". Den har sedan följts av ett flertal romaner, bl.a serien om Sonja som översatts till flera språk och planeras filmas. Hennes senaste romantriologi handlar om lyxhotellet Flanagans i London och den tredje delen i serien utkom sommaren 2021. I augusti 2022 kommer Åsas nya roman, "Inte utan min syster", som utspelas i det tidiga 1900-talets Fjällbacka.

Katrine Wessel (NO)

Katrine Wessel bor i Bærum i Norge med man och barn. Hon har arbetat både som journalist och redaktör, men är nu författare på heltid. Hon växte upp i Trondheim och har länge drömt om att skriva historiska romaner som utspelar sig där. Drömmen har resulterat i den historiska serien om familjedynastin Winther som kommer just därifrån. Den sjätte delen, "Sommaren på Oaktree Manor" kommer i maj 2022.

Elisabet Nemert

Elisabet Nemert, född 1950, är framgångsrik författare, som ofta skildrar historiens kvinnor i sina böcker. Hon slog igenom med "Bortom stjärnan", 2002 och har sedan dess ägnat sig åt författandet på heltid. I augusti är hon aktuell med "Drömmarnas flod". 

Kristin Emilsson

Kristin Emilsson debuterade 2014 med "Äta kakan och ha den kvar" och har hittills givit ut sex romaner. 2020 släpptes "Julen enligt Julia" där läsaren får stifta bekantskap med Julia Grahn och ett vintrigt Visby. Sommaren 2022 kommer den fristående uppföljaren, som även den utspelas på Gotland, "Juli enligt Julia".

ANNA LÖNNQVIST

Anna Lönnqvist är född i Luleå, där hon också växte upp, men bor sedan många år i Sollentuna med sin man och sina två barn. Hon är en hängiven löpare och älskar baka. Anna har skrivit sex romaner, varav en av dem, "Julia och Jack" vann pris för Årets Feelgood 2019. I sommar kommer hennes nya roman, en kärlekshistoria med dolda familjehemligheter, "Innan morgonen gryr". 

Christoffer holst

Christoffer Holst är född 1990 och bor i Stockholm. Förutom författandet är han även förläggare och sommelier. Han debuterade 2015 med "Mitt hjärta går på" och har sedan dess skrivit flera feelgoodromaner för vuxna. Han är även känd för mysdeckarserien i fyra delar om kriminalreportern Cilla Storm. Våren 2022 utkommer han med "Den glömda kokboken", en feelgoodroman om familjehemligheter som utspelas i krogvärlden.

Kristina ahlström

Kristina Ahlström är född 1960 och bosatt i Kalmar sedan 35 år. Efter avslutad utbildning till kock på restaurangskola i Paris under 80-talet har hennes liv varit fullt av matlagning i olika former. 2015 medverkade hon i fem program av Hela Sverige bakar. Hennes medverkan i serien gav henne idén att skriva in bakrecept i en historia och i sommar kommer hennes debutroman,"Hannas Sweet Deli". 

Åsa Liabäck

Åsa Liabäck bor i Linköping med sin familj. Hon är familjeterapeut till yrket och passionerad trädgårdsnörd på fritiden. 2021 släppte hon sin debutroman, "I hjärtat av Ådala", som följer några olika karaktärer som alla äger en kolonilott vid Stångån i Linköping. I mars 2022 släpptes uppföljaren, "Längtan över Ådala", där läsare återigen får möta debutens populära karaktärer.

Marcus Jarl

Marcus Jarl är född och uppvuxen i Vadstena. Han är är bosatt i Stockholm och arbetar som specialistsjuksköterska på neonatalavdelningen på Södersjukhuset. 2018 kom debutromanen "Tusen bitar" som blev nominerad till Årets bok på QX-galan 2019 och där optionen på filmrättigheterna är sålda. Uppföljaren från 2021, relationsdramat "Dina färger var blå" vann priset "Årets feelgood" och blev nominerad i Storytel Awards. I maj kommer hans nya bok, "Där du en gång gick", en relationsroman som utspelar sig i Linköping.

Maria Parkhede

Maria Parkhede är född 1975 och bor i Åkersberga, utanför Stockholm. Hon debuterade 2020 med "Paus i karriären", där en framgångsrik kvinna tar en paus från sitt liv och flyttar med tonårsdottern till Järvsö. I samma Hälsingekommun utspelas (delvis) hennes kommande roman, "Fröken perfekt", som kommer i juni 2022.

Ann-charlotte persson

Ann-Charlotte Persson är född i Bankeryd och kärleken till böcker och läsning vaknade tidigt, liksom lusten att skriva. Efter ett flertal publicerade veckotidningsnoveller  debuterade hon som barnboksförfattare 2017. Efter ett par år kom hennes första roman för vuxna, Jul i Fågelkärr, som nominerades i Storytel Awards. Under 2022 släpper hon två romaner, "Kvarteret Ekorren" och "Sommar i Fågelkärr", en uppföljare till debuten.