OBS: Medverkande författare 2019
släpps inom kort!
 

MEDVERKANDE FÖRFATTARE 2018:

MOA HERNGREN

Moa Herngren har mycket på sitt CV – men framför allt är hon en berättare. Hon har skrivit manus till tv-serier (senast SVT-succén Bonusfamiljen), flera romaner för både unga och vuxna och dessutom har hon sommarpratat. Hon är just nu aktuell med romanen Tjockdrottningen, som kommer i pocket senvåren 2018.
 

Marianne cedervall

Marianne Cedervall är född på Gotland och bor idag på ön halvårsvis. Det är även på Gotland hennes böcker utspelar sig. 2009 debuterade hon med Svinhugg, den första delen i serien om väninnorna Mirjam och Hervor, som har sålt i över 250 000 exemplar. 2015 bytte hon genre till feelgood-deckare. I sommar är hon aktuell med den fjärde delen om Anki Karlsson: Som daggen stilla kysst

Olséni & hansen

Micke Hansen och Christina Olséni träffades på tennisbanan när de hamnade i samma träningsgrupp, och började snart prata om att skriva en bok tillsammans. Idag, några år senare, har de skrivit fyra kriminalkomedier som blivit mycket uppskattade av läsare runt om i landet. Den senaste heter Ester Karlsson med K

Åsa Hellberg

Åsa Hellberg – som säger att hon är "mellan 25 och 85, både biologiskt och beroende på dagsform" – är författare och coach. Hennes böcker, som hon själv beskriver som romantiska komedier, har blivit mycket populära och är sålda till flera länder. Huvudpersonerna är ofta 50 +, men fulla av energi, kärlek och livsglädje. 

Birgitta bergin

Birgitta Bergin är göteborgaren som skriver en stor del av böcker i sitt andra hem i Marbella. Hon har skrivit sju relationsromaner som tillsammans sålt över 200 000 exemplar, och sommaren 2018 är hon aktuell med sin åttonde roman: Holländarn
 

MARIE-LOUISE MARC

Marie-Louise Marc är feelgood-författare med en gedigen bakgrund inom tidningsbranschen. Hon har bland annat skrivit för Amelia och Elle och under 90-talet arbetade hon som journalist i Los Angeles, där hon intervjuade stjärnor som Tom Cruise och Arnold Schwartzenegger. Hennes serie om Betty Svan har hittills sålt i 20 000 exemplar på mindre än ett år. 

EWA KLINGBERG

Ewa Klingberg har tidigare arbetat som lärare, ett yrke som hon älskade. Men passionen för skrivandet tog överhanden och nu är hon författare. Ewa har främst gjort sig ett namn med sina historiska romaner, men 2017 gav Historiska Media ut hennes första feelgoodroman: Manglade dukar och vikta servetter. 

 

ANNA JANSSON

Anna Jansson är en av Sveriges mest framgångsrika författare. Hennes deckare om Maria Wern är översatta till 15 språk och har sålt i tre miljoner exemplar. 2014 testade hon ett nytt spår i författarskapet: feelgood! Ödesgudinnan på Salong d’Amour handlar om hårfrisörskan Angelika Lagermark, och i den populära serien har det hittills släppts tre delar.

Lina forss

Lina Forss är verkligen en mångsysslare när det kommer till skrivande. Hon har skrivit romaner, tonårsböcker och till och med erotik för digitala läsare. 2016 gjorde hon comeback med romance-romanen Arvtagerskan, den första delen i serien Stockholm romance. Hon är nu aktuell med den andra delen i serien: Storstadskärlek

Eli Åhman owetz

Eli Åhman Owetz är författare, journalist och översättare och bor på den idylliska gården i Roslagen där hon växte upp. Hennes böcker om antikälskaren Anna-Lisa har fått en stor skara läsare, och i och med dessa böcker har Eli till och med lyckats skapa en helt egen genre: loppis-feelgood!
 

JENNY FAGERLUND

Jenny Fagerlund är journalist och sann feelgoodfantast. 2014 vann hon en författartävling med romanen Drömstigen. Sedan dess har hon skrivit på och 2018 är hon aktuell med två böcker – den första, som släpps under sommaren, heter Med hälsning från Båstad och är en solig och varm historia i härliga miljöer.

ANNE LILJEROTH

Anne Liljeroth skriver varma romaner med djup. För över tio år sedan drabbades hon av utmattningssyndrom och vägen tillbaka har varit lång, men skrivandet har hjälpt till! Hon är just nu aktuell med romanen På andra sidan gatan, som tacklar både kärlek, rädslor och olikheter.  

KRISTIN EMILSSON

Kristin Emilsson är författaren som skriver böcker mellan heltidsjobb,  läxläsning och pannkaksstekning. Hon debuterande med boken Äta kakan och ha den kvar 2014, och sedan dess har det blivit tre romaner till. Den senaste heter Allt du önskar, och är en fortsättning på de två första böckerna. 
 

EVA SWEDENMARK

Eva Swedenmark har en lång bakgrund som både författare och journalist. Hon har skrivit ungdomsböcker, deckare, fackböcker och tillsammans med Annika Wennström skrev hon den populära "bärserien". Lagom till festivalen smygsläpps den tredje delen i Evas rosade serie om De fyras gäng: 
Bortom all genans.

CAMILLA DAVIDSSON

Camilla Davidsson är en av Sveriges mest lästa feelgood-författare. Hon har på bara några år sålt 100 000 exemplar av sin romanserie om Emma, och har fått en läskrets som älskar hennes mix av feelgood och självförverkligande. I sommar är hon aktuell med romanen Liten tvåa med potential.
 

ANETTE HAALAND

Anette Haaland är pastorn som blev författare! Hennes debut Pastor Viveka och tanterna är en mysig feelgood-deckare som utspelar sig i Enskede, utanför Stockholm. Två ytterligare böcker om pastor Viveka har det blivit, och just nu finns den senaste i butik: Pastor Viveka och Glada Änkan. Serien har hittills sålt i 100 000 exemplar. 
 

JÖNS HELLSING

Debutanten Jöns Hellsing har en
otrolig livshistoria. Hans pappa, den
kände författaren Lennart Hellsing,
tog med Jöns till familjens ärvda by i
skotska övärlden 1992. Senare ärvde
Jöns byn och det är den som har
inspirerat hans Hope Island-trilogi.
Den första delen, Händig man sökes,
har mötts av fin kritik och är nu
aktuell i pocket.

FRIDA SKYBÄCK

Frida Skybäck har gjort sig ett namn i författarvärlden med sina historiska kärleksromaner, där många har utspelat sig i Skåne. Våren 2018 flyttar hon in i nutiden med romanen Bokhandeln på Riverside Drive, en hoppfull feelgood-roman om böcker och om att börja om. 
 

ANNA fredriksson

Anna Fredriksson började sin karriär som manusförfattare åt tv-serien Rederiet på 90-talet, och sedan dess har hon skrivit manus åt flera långfilmer. 2011 romandebuterade hon med Sommarhuset, och sedan dess har det blivit fem ytterligare böcker, som sammanlagt har sålt i
450 000 exemplar. 

Caroline säfstrand

Caroline Säfstrand skriver romaner som både underhåller och berör. Hennes historier kretsar ofta kring kvinnor vars liv inte alltid har varit så enkla, och hennes tre romaner har alla mottagit fin kritik. Den senaste, Alltid din dotter, handlar om hemligheter, att göra upp med sitt förflutna och tre kvinnors sökande efter svar.
 

ANNA WINBERG

Anna Winberg har arbetat som skribent, föreläsare och formgivare. Hon debuterade med Vaknätter och verklighetskaos i Vasastan 2016, som sedan följdes upp av Lycka och livslögner på landet. Båda böckerna handlar om de tre vännerna och mammorna Emma, Shirin och Dolly.