ALLA MEDVERKANDE FÖRFATTARE FÖR FESTIVALEN I WAXHOLM 2021 KOMMER ATT PRESENTERAS UNDER VÅREN.

 

MEDVERKANDE FÖRFATTARE 2020:

MOA HERNGREN

Moa Herngren debuterade 2007 med romanen Allt är bara bra, tack och har därefter utkommit med flera romaner. Herngren har ett otroligt öga för relationer och dess svårigheter, något som genomsyrar alla hennes böcker. Särskilt tydligt blir det i tv-serien Bonusfamiljen på SVT, som hon också är manusförfattare till. Svärmodern är hennes åttonde roman.

ELEONOR SAGER

Eleonor Sager studerade och arbetade som skrivande journalist men växlade efter det över till tv-branschen och jobbar nu på ett produktionsbolag. Hon debuterade med första delen om systrarna Lind 2019: Älskar, älskar inte. I år kom uppföljaren Lyckan kommer, lyckan går

RUTH KVARNSTRÖM JONES

Ruth Kvarnström Jones är född i England, men har bott i Stockholm i halva sitt liv. 2020 debuterar hon med Halleholm, den första delen i en serie om ett litet kustsamhälle där en dramatisk släktsaga utspelar sig. 

Åsa Hellberg

Åsa Hellberg växte upp i Fjällbacka men bor sedan länge i Stockholm. Hon debuterade 2009 med en självbiografisk roman och har därefter skrivit en lång rad feelgoodromaner. Åsa Hellbergs böcker är fartfyllda, varma och präglas av både glädje och svärta. I år är hon aktuell med Kvinnorna på Flanagans.

Birgitta bergin

Birgitta Bergin har etablerat sig som en av Sveriges stora författare inom modern feelgood med över 300 000 sålda böcker. 2019 släppte hon boken Alla älskar Bianca – ett spännande kammarspel. 2020 släpper hon julromanen Älskade jävla jul.

MARIE-LOUISE MARC

Marie-Louise Marc är feelgood-författare med en gedigen bakgrund inom tidningsbranschen. Hon har bland annat skrivit för Amelia och Elle och under 90-talet arbetade hon som journalist i Los Angeles, där hon intervjuade stjärnor som Tom Cruise och Arnold Schwartzenegger. Hennes trilogi om Betty Svan har sålt i över 50 000 exemplar, och i sommar är hon aktuell med den fristående romanen Juni, juli, halva augusti

Sofia Ymén

Sofia Ymén är feelgoodälskare uti fingerspetsarna, och har tidigare gett ut tre romaner på svenska Harlequin samt skrivit sju noveller för den populära veckotidningen Allers. Hon driver också Facebook-sidan Feelgoodfredag, ett community för feelgoodälskare som har flera tusen följare. Med Ett oväntat arv – den första delen i Kungsbackakvartetten – har hon inspirerats av den amerikanska romancedrottningen Nora Robert. 

petra mede

Petra Mede är en mångsidig komedienn som de senaste åren setts i såväl SVT:s Bonusfamiljen som Stjärnornas stjärna i TV4. Tidigare har hon bland annat varit programledare för Eurovision Song Contest och svenska Melodifestivalen, liksom sex års upplaga av Guldbaggegalan. Skam och högmod i Sävedalen är hennes bokdebut – en rolig och ärlig skildring av hennes egen barndom.

CATHARINA INGELMAN-SUNDBERG

Catharina Ingelman-Sundberg har sålt över två miljoner böcker. Hon har bland annat skrivit populärvetenskap, historiska romaner och feelgood - eller gladböcker som hon kallar dem. Med Kaffe med RånLåna är silver Råna är Guld och Rån och inga visor fick hon sitt stora internationella genombrott. Krutgummor på krigsstigen, som nu finns i pocket, är hennes 20:e bok.

CHRISTOFFER HOLST

Christoffer Holst debuterade 2015 med Mitt hjärta går på och har sedan dess skrivit flera feelgoodromaner för vuxna. Han har bland annat etabletat sig med den omtyckta mysdeckarserien om Cilla Storm (Söta, röda sommardrömmar och Blå blå höstvågor) men i sommar är han aktuell med den fristående romanen Solsken och parmesan

JENNY FAGERLUND

Jenny Fagerlund är född 1979 och bor i Stockholm med man och fyra barn. Hon är en sann feelgoodfantast och läser allt hon kommer över. Hon har givit ut fyra romaner: DrömstigenMed hälsning från Båstad och 24 goda gärningar (som blev en stor pocketsuccé i vintras) och Ett litet steg på vägen. I augusti är hon aktuell med sin femte roman.

ANNA FREDRIKSSON

Anna Fredriksson, född 1966, har skrivit manus till en rad tv-serier och filmer. Hennes romaner har fått ett mycket fint mottagande av både recensenter och läsare och har sålt i över en halv miljon exemplar. Anna är aktuell med trilogin Pensionat Pomona som kretsar kring tre generationer kvinnor. Den tredje delen, Vägen till äppelriket, släpps i augusti.

ELI ÅHMAN OWETZ

Eli Åhman Owetz är författare, journalist och lantbrukardotter. Sedan några år tillbaka bor hon med sin man på föräldragården i Roslagen där hon växte upp. 2013 kom Anna-Lisas antik, den första populära boken av fyra i serien om Anna-Lisa som öppnade retrobutik, och 2019 släpptes Brevvännerna, som blev nominerad till Årets Bok. I år är hon aktuell med Renoveringsobjekten

EMMA HAMBERG

Emma Hamberg är författare, illustratör, matkreatör och programledare. Med kvartetten om Rosengädda har hon blivit en av landets stora feelgoodfavoriter, men hennes senaste bok, Resten av allt är vårt, är  baserad på hennes eget liv.  

ANNA LÖNNQVIST

Anna Lönnqvist är född i Luleå men bor sedan 25 år i Stockholm. Hon skriver romantiska feelgoodböcker, och Julia och Jack vann pris för Årets Feelgood 2019. I sommar är hon aktuell med andra delen i serien om kärlek i Sunnanby: Minns oss som nu

CAMILLA DAVIDSSON

Camilla Davidsson (f 1969) är uppvuxen i Småland och efter många år i Stockholm bor hon nu i Åre med sin familj. Camilla har tidigare givit ut serien om Emma (bl. a Under Vintergatans alla stjärnor och Änglarna dansar i gryningen) samt sviten om familjen Bergendahl, som innehåller Liten tvåa med potential och I fikonträdets skugga. I augusti är hon aktuell med den tredje delen: Under samma himmel. 

KARIN JANSON

Karin Janson är journalist och författare, och delar sin tid mellan en lägenhet i Stockholm och familjegården i Dalarna. Hennes debut Byvalla blev en älskad ljudboksserie på Storytel. För Karin ligger landsbygden och dess karaktärer alltid nära hjärtat, och hon skildrar småbygden med lika mycket humor som respekt. Med nya romanen Sweet Home Dalarna tar Janson nästa steg i författarskapet.

SARA MOLIN

Sara Molin, född 1983, bor i Sollentuna med man och tre barn. Hon är gymnasielärare i svenska och svenska som andraspråk, och ägnar sin lediga tid åt att sluka underhållningslitteratur. I februari 2020 debuterade hon med Som en öppen bok

KARL LJUNG

Karl Ljung utsågs som rekordung till Årets kock och är idag krögare på den framgångsrika italienska krogen Lavventura i Stockholm. Han har medverkat i olika teveprogram och öppnat ett tjugotal restauranger.
2020 debuterade han som romanförfattare, tillsammans med Per Schlingmann, med boken Familjen Morelli