Alla medverkande författare 2022 kommer att
meddelas under våren!

MEDVERKANDE FÖRFATTARE 2021:

LIZ FFENWICK (UK)

Liz Fenwick är född i Massaschusetts i USA, men besökte Cornwall för första gången 1989 och blev förälskad i trakten. Efter sju år kom hon att flytta dit med man och tre barn och hon har skrivit flera romaner som utspelas i detta vackra landskap i sydvästra England. I juni 2021 släpps ytterligare en roman i serien, "Skymning över Cornwall" som är den åttonde romanen i Cornwallserien.

CAMILLA DAVIDSSON

Camilla Davidsson är född 1969, uppvuxen i Småland och bor nu tillsammans med sin familj i Åre. Hon har tidigare drivit ett bed & breakfast på Fårö men är idag författare på heltid. Camilla har tidigare givit ut serien om Emma (bl. a Under "Vintergatans alla stjärnor") samt sviten om familjen Bergendahl. Hösten 2020 släppte hon den tredje delen om samma familj, "Under samma himmel". 

BIRGITTA BERGIN

Birgitta Bergin är född 1962 i Kungälv, där hon, efter bl.a 13 år i Bryssel, bor än idag. Hon debuterade 2013 och har gett ut 12 romaner, varav den senaste, "Ett oemotståndligt liv" släpptes i april 2021. Det var den fjärde, fristående titeln om Kungälvtjejen Anna Holm vars liv förändras totalt efter att ha blivit erbjuden ett jobb i Stockholm.

MARIE-LOUISE MARC

Marie-Louise Marc är född 1958 och bor i Stockholm. Hon arbetade tidigare som journalist, bl.a. på Amelia och Elle, och under 90-talet som nöjesreporter i Los Angeles. Efter att ha lämnat journalistyrket började hon skriva böcker i 55-årsåldern. Hennes trilogi om Betty Svan har sålt i över 50 000 exemplar, och sommaren 2020 släppte hon den fristående romanen "Juni, juli, halva augusti". 

EWA KLINGBERG

Ewa Klingberg är född 1953 i Jönköpings Län. Hon har tidigare arbetat som lärare, ett yrke som hon älskade från första stund. Men passionen för skrivandet tog senare överhanden och hon är sedan länge författare på heltid. Två serier finns bland hennes utgivning - Huskvarnasviten och böckerna om bergravningsbyrån Tranan. I april 2021 släpps den första delen i en mysdeckarserie som kommer att utspelas runt Värnamo, "Midsommarblot".

ANNA LÖNNQVIST

Anna Lönnqvist är född 1973 i Luleå, där hon också växte upp, men bor sedan många år i Stockholm. Hon har skrivit fem romaner, varav en av dem, "Julia och Jack" vann pris för Årets Feelgood 2019. I juni 2021 är hon aktuell med första delen i en ny serie, "En kväll i juni". 

christina olséni

Christina Olséni är ena halvan av författarduon Olséni & Hansen. 2015 debuterade paret med den humoristiska deckaren "Badhytten", och därefter har ytterligare sex delar i Mord i Falsterbo-serien släppts. Christina bor själv på Falsterbonäset, där böckerna utspelar sig. I år är hon aktuell med "Hotellgästen".

MARIE SAMMELI

Marie Sammeli är 50 år och bor sedan nio år i Kapstaden tillsammans med sin man, deras fyra barn, två hundar och en häst. Kapstaden blev även platsen för hennes debutroman, "Det lilla galleriet i solen" om Julia som lämnat Stockholm för att starta ett nytt liv. I sommar är hon aktuell med den tredje delen i serien om Julia: Det lilla pensionatet i gröna dalen.

JENNIFER DAHLBERG

Jennifer Anglade Dahlberg är uppvuxen strax utanför New York City, men bor sedan många år tillbaka i Stockholm med sin man och två barn. Hon har en kandidatexamen i statsvetenskap från Columbia University. Hennes debutroman, Uptown & Down, gavs ut 2005 och i juni 2021 släpper hon romanen "Sommaren på Nornö", ett relationsdrama utspelar sig i Stockholms skärgård.

CAMILLA DAHLSON

Camilla Dahlson bor i Bankeryd utanför Jönköping, men är uppväxt i östgötska Boxholm. Sedan 2013 har hon utkommit med ett flertal böcker, för barn- och ungdom men även flera feelgoodromaner. Fyra av dessa utspelar sig runt sjön Sommen, där hon själv tillbringat många sommardagar. I september 2021 släpps hennes nya bok, "Det lilla biblioteket på Söder".

EVA SWEDENMARK

Eva Swedenmark kommer från Sundsvall,  bor nu i Stockholm. Hon är journalist och författare till 47 böcker i olika genrer. Bland annat de sex så kallade Bärböckerna, en släktkrönika tillsammans med Annica Wennström. Nu aktuell med romanen "Aldrig för sent" som utspelar sig i New York dit tre väninnor beger sig och inser att det aldrig är för sent att uppleva äventyr, kärlek och en ny inriktning i livet.

RUTH KVARNSTRÖM-JONES

Ruth Kvarnström-Jones är född 1962 i Storbritannien och var redan som tonåring fascinerad av allt svenskt. På 80-talet flyttade till Stockholm och har sedan dess arbetat som copywriter här. Hösten 2020 debuterade hon med "Halleholm", den första delen i en serie om ett litet kustsamhälle där en dramatisk släktsaga utspelar sig. 

JULIA QUINN (US)

Julia Quinn är en amerikansk romanceförfattare som har skrivit 35 romaner och översatts till 30 språk världen över. Åtta av böckerna ingår i den oerhört populära serien om familjen Bridgerton, som beskrivits som "Jane Austen möter Bridget Jones". Den åttonde och sistas delen i serien, "Ett livsavgörande ögonblick" släpptes på svenska i januari 2021. "Familjen Bridgerton" har även filmats och den första säsongen gjorde succé på Netflix tidigare i år. Säsong 2 är under inspelning.

CAROLINE SÄFSTRAND

Caroline Säfstrand är född 1972 och bor i Helsingborg med sin familj.  Carolines debut kom 2014 och har följts av sex romaner hittills. I juli 2021 kommer hennes sjunde, "Vingården för vilda drömmar". Förutom skrivandet har gör hon även en podd med författarkollegan Jenny Fagerlund, "Feelgood med Jenny & Caroline" samt håller föredrag om sitt skrivande.

CARIN HJULSTRÖM

Carin Hjulström är förutom författare även journalist, manusförfattare samt varit  programledare för många stora produktioner. Hon bokdebuterade 2009 och sedan dess har en rad omtyckta romaner avlöst varandra och hon har vunnit en stor och trogen läsarskara. I mars 2021 släpptes den andra delen i Carin Hjulströms cosy crime-serie ”Säbyholms gröna fingrar”, "Knappt en droppe blod".

MIKAEL BERGSTRAND

Mikael Bergstrand kommer från Malmö men bor numera i Rörum på Österlen. Han har även bott fyra år i Indien, vilket influerade honom att skriva sin Indientrilogi, där den första var "Delhis vackraste händer" (2011), som blev hans stora genombrott. Hans berättelser har översatts till ett tiotal språk. Hans nya roman, "Konsulten som inte ville bada" utspelar sig i Mikaels hemtrakter på Österken och kommer i maj 2021.

KRISTIN EMILSSON

Kristin Emilsson är född 1973 i Stockholm, där hon fortfarande bor. Hon debuterade 2014 med "Äta kakan och ha den kvar" och har hittills givit ut sex romaner. Hennes senaste är "Julen enligt Julia" som kom hösten 2020.

CHRISTOFFER HOLST

Christoffer Holst är född 1990 och bor i Stockholm. Han debuterade 2015 med "Mitt hjärta går på" och har sedan dess skrivit flera feelgoodromaner för vuxna. Han är även känd för mysdeckarserien om kriminalreportern Cilla Storm och i maj 2021 kommer den fjärde delen i serien, "Gröna, sköna vårvindar".

KARIN JANSON

Karin Janson delar sin tid mellan en lägenhet i Stockholm och familjegården i Dalarna. För Karin ligger landsbygden och dess karaktärer alltid nära hjärtat, och hon skildrar småbygden med lika mycket humor som respekt. 2020 släppte hon succéromanen "Sweet Home Dalarna" och i sommar kommer upföljaren, "Möjlighet till självhushållning" om ett par som bestämmer sig att prova "livet på landet.

MOA SANDBERG ERIKSSON

Moa Eriksson Sandberg är född 1981 och bor i Lund tillsammans med sin familj. Hon har arbetat som kulturjournalist och undervisat i litterär gestaltning på Linnéuniversitetet. Moa har tidigare skrivit över tjugo barn- och ungdomsböcker. I augusti 2021 släpps del 3 och del 4 i hennes historiska serie, "Ellens val", som handlar om kärlek och systerskap.

JESSIKA DEVERT

Jessika Devert är född 1969 och bor i Göteborg med sin familj. Hon är journalist och har i många frilansat för flertal stora tidningar. Hon har även skrivit flera biografier om både kända och okända människor samt barnböcker och ljudböcker tillsammans med sin syster. Hennes första feelgoodroman för vuxna,"Dagboken jag aldrig skrev" kom i januari 2021 och i augusti kommer "Katthotellet vid kusten"

ANNA LARSSON

Anna Larsson är uppvuxen i Falun men bor nu med sin familj i Sollentuna utanför Stockholm. Hon är civilekonom och arbetar som konsult i eget företag. I juli 2021 kommer hennes debutroman. Titeln är "Medan världen ser på" och handlar om Sara, en förlagsekonom från Stockholm vars tjänsteresa till Hollywood förändrar hennes liv radikalt.

MARCUS JARL

Marcus Jarl är född 1985, uppvuxen i Vadstena. Han är ni bosatt i Stockholm och arbetar som specialistsjuksköterska på neonatalavdelningen på Södersjukhuset. 2018 kom debutromanen "Tusen bitar", som blev nominerad till Årets bok på QX-galan 2019. I april 2021 kom hans andra roman, relationsdramat "Dina färger var blå".

EMMA HAMBERG

Emma Hamberg född 1971 i Vänersborg och idag boende på Södermalm i Stockholm. Förutom författandet är hon även illustratör, matkreatör och programledare. Hon har släppt ett flertal böcker i olika genrer, bl.a. feelgoodserien om Rosengädda. I mars 2021 kom romanen om en 49-åriga kvinnas äventyr i en liten by i Provence, "Je m´apelle Agneta.
 

MARIA ERNESTAM

Maria Ernestam är född 1959, uppväxt i Uppsala men nu boende i Stockholm. Hon debuterade 2005 med Caipirinha med Döden och har därefter gett ut ett flertal böcker i olika genrer. I Frankrike, där hon har en stor läsekrets, hon vunnit flera litterära priser. Hennes senaste roman, "Knäckta ägg och krossade hjärtan - en alldeles omöjlig påsk" släpptes i mars 2021. 

ELI ÅHMAN OWETZ

Eli Åhman Owetz, född 1962, är författare, journalist och lantbrukardotter. Hon bor hon med sin man på den gård i Roslagen där hon växte upp. Debutboken, "Anna-Lisas antik" släpptes 2013 och följdes av ytterligare i serien om Anna-Lisa som öppnade retrobutik. I maj 2021 kommer hennes nya bok, "En bättre människa", där Kicki i Söderberga, biroll från några tidigare titlar, är huvudkaraktär.

JENNY FAGERLUND

Jenny Fagerlund bor i Stockholm med man och fyra barn. Hon har tidigare arbetat som frilansjournalist och undervisar på Folkuniversitetet i att skriva feelgood. Förutom detta har gör hon även en podd med författarkollegan Caroline Säfstrand, "Feelgood med Jenny & Caroline". Hon debuterade 2016 och har sedan dess har givit ut sammanlagt fem romaner. I augusti kommer hennes sjätte roman ”Början på något nytt”.

MARIANNE CEDERVALL

Marianne Cedervall är född 1949 på Gotland, där hon idag bor halvårsvis. 2008 debuterade hon med Svinhugg, den första romanen i serien om väninnorna Mirjam och Hervor, som blev en stor fösäljningssuccé. Hösten 2020 kom hennes senaste roman, "Dö för vårt syndiga släkte", den första delen i en cosy-crimeserie om "deckarprästen" Samuel Williams i Dalarna. Uppföljaren, "Fri från skulden", kommer hösten 2021.

JOSEFINE SANDBLOM

Josefine Sandblom är född 1979 och bor i Motala med sin familj. I samma del av Sverige utspelar även hennes böcker sig, som t.ex."Selektiva Selma" från 2020. I juni 2021 släpps "Fridlysta Fridolf", med samma huvudkaraktärer, vännerna Selma och Eva-Lena.

SOFIA YMÉN

Sofia Ymén är född 1981 och bor på Västkusten med sin familj, inte långt från platserna hennes serie med hästtema, Kungsbackakvartetten, utspelar sig. Tidigare har hon gett ut tre romaner på svenska Harlequin och hon driver också Facebook-sidan Feelgoodfredag, ett stort community för feelgoodälskare. Under sommaren 2021 kommer andra delen i Kungsbackakvartetten, "En svårfångad dröm".

ÅSA LIABÄCK

Åsa Liabäck är född 1977 och bor i Linköping med sin familj. Hon är familjeterapeut till yrket och passionerad trädgårdsnörd på fritiden. I mars 2021 släppte hon sin debutroman, "I hjärtat av Ådala", som utspelas i ett kolonilottsområde vid Stångån i Linköping. Hon arbetar just nu på bokens uppföljare.

TOMAS TIVEMARK

Tomas Tivemark är född 1966 i Laxå och bor idag i Stockholm. Han är manusförfattare och filmproducent och ligger bakom succéer som ”Svensson, Svensson”, ”Cleo”, ”Bert”, "Ängelby" och ”Jakten på en mördare”. I maj 2021 kommer hans debutroman, ”Vera Malms vidunderliga äventyr”.

JENNY CLEVSTRÖM

Jenny Clevström född 1974 och bosatt i Stockholm sedan tjugo år tillbaka. Hon var tidigare journalist men arbetar idag med kommunikation och har studerat och arbetat i London, New York, Paris och Moskva. I april 2021 släpptes hennes debutroman, "Kirskålsgrannar", som är den första i en serie. Det är en feelgoodroman med trädgårdstema som utspelar sig på vackra Österlen i Skåne.

MIA SÖDERBERG

Mia Söderberg, född 1961, bor på Kungsholmen i Stockholm och arbetar som förläggare för läromedel i svenska. Hon har tidigare skrivit ett 30-tal barn- och ungdomsböcker och hundratals noveller åt de större veckotidningarna. 2020 debuterade Mia med sin första roman för vuxna, "Den utan skuld". I maj 2021 släpps hennes andra vuxenroman "Tredje gången gillt".