ALLA MEDVERKANDE FÖRFATTARE 2020
kommer att annonseras under våren! 

MEDVERKANDE FÖRFATTARE 2019:

LUCY DILLON (ENGLAND)

Lucy Dillon är en av de populäraste författarna inom den brittiska feelgoodgenren och hennes böcker älskas världen över. Dillon har mottagit flera priser, bland annat Romantic Novel of the Year Award för "Ensamma hjärtan och hemlösa hundar". I år är hon aktuell med boken Drömmen runt hörnet. 

SIMONA AHRNSTEDT

Simona Ahrnstedt, född 1967 i Prag, är författare, psykolog och kbt-terapeut. Hon har läst filmvetenskap, tyska, juridik, tjeckiska och filosofi. När hon fyllde fyrtio bestämde hon sig för att bli Sveriges första romanceförfattare, och nu är hon den största. Hennes senaste roman, Allt eller inget, har sålt i 100 000 exemplar i Sverige.

Marianne cedervall

Marianne Cedervall är född på Gotland och bor idag på ön halvårsvis. Det är även på Gotland hennes böcker utspelar sig. 2009 debuterade hon med Svinhugg, den första delen i serien om väninnorna Mirjam och Hervor, som har sålt i över 250 000 exemplar. 2015 bytte hon genre till feelgood-deckare. I sommar är hon dock aktuell med en ny del i serien om Hervor och Mirjam: Sorgeängel.

Åsa Hellberg

Åsa Hellberg – som säger att hon är "mellan 25 och 85, både biologiskt och beroende på dagsform" – är författare och coach. Hennes böcker, som hon själv beskriver som romantiska komedier, har blivit mycket populära och är sålda till flera länder. Huvudpersonerna är ofta 50 +, men fulla av energi, kärlek och livsglädje. 

Birgitta bergin

Birgitta Bergin är göteborgaren som skriver en stor del av böcker i sitt andra hem i Marbella. Hon har skrivit åtta relationsromaner som tillsammans sålt över 200 000 exemplar, och sommaren 2018 är hon aktuell med sin nionde roman: Toktanten

MARIE-LOUISE MARC

Marie-Louise Marc är feelgood-författare med en gedigen bakgrund inom tidningsbranschen. Hon har bland annat skrivit för Amelia och Elle och under 90-talet arbetade hon som journalist i Los Angeles, där hon intervjuade stjärnor som Tom Cruise och Arnold Schwartzenegger. Hennes trilogi om Betty Svan har hittills sålt i närmare 40 000 exemplar.

ELEONOR SAGER

Eleonor Sager studerade och arbetade som skrivande journalist men växlade efter det över till tv-branschen och jobbar nu på ett produktionsbolag. Hon är 34 år och bor i Stockholm. Hennes debutroman heter Älskar, älskar inte och är den första delen i en serie om systrarna Lind.

SHEILA O'FLANAGAN (IRLAND)

Sheila O'flanagan är en av Irlands bäst säljande författare vars titlar ständigt ligger på de internationella topplistorna. Hon är känd för sina varma relationsromaner, och i Sverige har hon tidigare utkommit med tio romaner som alla haft stora försäljningsframgångar. Sommaren 2019 är hon aktuell med Den där natten.

CATHARINA INGELMAN-SUNDBERG

Catharina Ingelman-Sundberg har sålt över två miljoner böcker. Hon har bland annat skrivit populärvetenskap, historiska romaner och feelgood - eller gladböcker som hon kallar dem. Med Kaffe med RånLåna är silver Råna är Guld och Rån och inga visor fick hon sitt stora internationella genombrott. Krutgummor på krigsstigen är hennes 20:e bok.

CHRISTOFFER HOLST

Christoffer Holst debuterade 2015 med Mitt hjärta går på och har sedan dess skrivit flera feelgoodromaner för vuxna. Han är romanceförlaget Lovereads första svenska författare och utkom 2018 med Söta, röda sommardrömmar, del ett i serien om Cilla Storm. I augusti kommer 
Blå, blå höstvågor.

JENNY FAGERLUND

Jenny Fagerlund är journalist och sann feelgoodfantast. 2014 vann hon en författartävling med romanen Drömstigen. Sedan dess har hon skrivit på och 2018 var hon aktuell med två böcker: Med hälsning från Båstad och 24 goda gärningar. Båda är pocketaktuella i år och i höst kommer Jenny med en ny roman.

VARG GYLLANDER

Varg Gyllander slog igenom internationellt med sina deckare om kriminalteknikerna Ulf Holtz och Pia Levin. Filmrättigheterna till hans andra thrillerserie, STHLM, har sålts och är under utveckling för en teveserie. Till vardags arbetar Varg som presschef för Stockholmspolisen. Alla känner apan är hans första feelgoodroman.

HELéNE HOLMSTRÖM

Heléne Holmström, född 1984, har skrivit mycket men debuterar 2019 med Falla fritt – en kärleksroman i advokatmiljö. Hon är själv utbildad jurist och har arbetat på advokatbyrå. Den dynamiska, intrigfyllda miljön gav god inspiration till skrivandet. Heléne bor i Stockholm med man och barn.

ELI ÅHMAN OWETZ

Eli Åhman Owetz är författare, journalist och lantbrukardotter. Sedan några år tillbaka bor hon med sin man på föräldragården i Roslagen där hon växte upp. 2013 kom Anna-Lisas antik, den första populära boken av fyra i serien om Anna-Lisa som öppnade retrobutik. Med nya romanen Brevvännerna tar hon ett nytt kliv i författarskapet.

LUCY DIAMOND (ENGLAND)

Sue Mongredien är en brittisk författare som skriver under pseudonymen Lucy Diamond. Hon har gett ut över 10 böcker som alla har blivit bästsäljare i feelgood-genren i England. 2017 släpptes Strandcaféet på svenska och den har hittills sålt i 80 000 exemplar i Sverige. I år är hon aktuell med En sommar i Devon.
 

ANNIKA ESTASSY

Annika Estassy föddes 1962 i Nice och växte upp i Senegal och Frankrike tills hon som trettonåring hamnade i Ljusdal i Hälsingland. Idag bor hon i ett nybyggt hus i Frankrike och skriver feelgoodböcker. Hennes romaner Solviken, Croissants till frukost och Alla dessa hemligheter har alla väckt stor uppskattning hos läsare. Hennes senaste heter Gröna fingrar sökes.

ANNA LÖNNQVIST

Anna Lönnqvist är född i Luleå men bor sedan 25 år i Stockholm. Hon skriver romantiska feelgoodböcker, och hennes senaste, Julia och Jack, har fått mycket fin kritik. I maj 2019 släpps boken Sommaren med Ava, den första delen i en serie som utspelar sig i Sunnanby.

CAMILLA DAVIDSSON

Camilla Davidsson (f 1969) är uppvuxen i Småland och efter många år i Stockholm bor hon nu i Åre med sin familj. Camilla har tidigare givit ut serien om Emma (bl. a Under Vintergatans alla stjärnor och Änglarna dansar i gryningen
I sommar är hon aktuell med pocketen av feelgoodpärlan Liten tvåa
med potential
.

EWA KLINGBERG

Ewa Klingberg har tidigare arbetat som lärare, men passionen för skrivandet tog överhanden och nu är hon författare. Ewa har främst gjort sig ett namn med sina historiska romaner, men 2017 gav Historiska Media ut hennes första feelgoodroman: Manglade dukar och vikta servetter. I år är hon aktuell med fyra böcker om
Begravningsbyrån Tranan.

Caroline säfstrand

Caroline Säfstrand skriver om hemligheter och härligheter och har alltid ett budskap mellan raderna. Till sommaren kommer hennes femte roman ut på Norstedts, Villa Havsbris, som handlar om Sophie, som ärver ett kurhotell på Västkusten och hennes granne Ella som vet en mörk hemlighet om Sophies förflutna.

VERONICA LINARFVE

Veronica Linarfve har tidigare arbetat som chefredaktör på resemagasin och driver idag en kommunikationsbyrå. 2018 debuterade hon med den humoristiska feelgoodromanen I huvudet på Miss Lyckad, och 2019 kommer uppföljaren Inte helt Miss Lyckad.

SOFIA LUNDBERG

Sofia Lundberg, född 1974 i Västerås, gjorde succé med Den röda adressboken, som blev en internationell succé. Liksom hennes andra roman Ett frågetecken är ett halvt hjärta har den översatts till drygt trettio språk. Lundberg har hyllats av kritiker världen över och 2019 är hon aktuell med
Och eken står där än.